Laatste nieuws :  Nieuwbouw Keersluisweg Gereed 

Juni 2022: Het nieuwe bedrijfspand en de montagehal in Almere is inmiddels gereed. Vanwege de grote vraag naar stations door met name de energietransitie hebben we stappen gezet om onze productie van prefabstations substantieel te vergroten. Onze capaciteit wordt hiermee meer dan verdubbeld. 

AKA is klaar voor de toekomst ! 

 

 

 

Niet veel bedrijven in Nederland hebben zo'n lange historie,die bovendien verweven is met het ontstaan van het eerste elektriciteitsnet in ons land. Alberts & Kluft is namelijk al in 1905 opgericht in Amsterdam. 

Het bedrijf leverde producten voor (bovengrondse- en ondergrondse -) nettenbouw,maar ook voor openbare verlichting en de "elektrificatie" van gebouwen. Door de jaren heen heeft AKA zich ontwikkeld tot een handelsonderneming die moderne materialen en technieken levert maar trouw is gebleven aan zijn oorsprong.

Betonnen Prefabstations zijn een steeds belangrijker onderdeel van het leveringspakket geworden en in het jaar 2000 is Alberts & Kluft onderdeel geworden van het Duitse bedrijf Beton -und Energietechnik Heinrich Grãper GmbH & Co KG.

In 2005 vierde een toen nog zo'n dertigtal werknemers het honderdjarig bestaan. Sinds die tijd is het bedrijf flink doorgegroeid en hebben met name de montage-activiteiten zich doorlopend uitgebreid.

Na 2010 heeft AKA haar productiemogelijkheden uitgebreid d.m.v. nieuwe verdiepingsvloeren ten behoeve van een complete afdeling voor het vervaardigen van laagspanningsverdeelinrichtingen.

AKA biedt uitstekende faciliteiten voor het leveren op maat en een geautomatiseerd bestelproces voor bijvoorbeeld netbeheerders (webshop of web-configuratie).

AKA beschikt over een enthousiast multidisciplinair team met brede kennis en kunde. Samen staan wij voor u klaar en zijn u in de toekomst ook graag van dienst.

Oude folder